کد خبر : 47842
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 مهر 1399 - 8:52

معاون استاندار اصفهان: ساماندهی زاینده رود برنامه اصلی مدیریت توزیع آب کشاورزی اصفهان است

معاون استاندار اصفهان: ساماندهی زاینده رود برنامه اصلی مدیریت توزیع آب کشاورزی اصفهان است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: ساماندهی رودخانه زاینده‌رود اصلی‌ترین برنامه برای مدیریت و توزیع عادلانه آب بین کشاورزان این استان است که امسال به صورت ویژه شروع شده و ادامه می‌یابد.

به گزارش نیوز فلاورجان حجت‌الله غلامی روز دوشنبه در حاشیه بازدید و ارزیابی وضعیت توزیع و رهاسازی آب برای کشت پاییزه مناطق غرب اصفهان در گفت : ساماندهی رودخانه زاینده رود در سال های گذشته انجام نشد اما امسال به صورت ویژه شروع شده و ادامه این برنامه را هم با توجه به اعتبار حدود ۵۰ میلیارد تومانی که برای این کار در نظر گرفته شد و به آب منطقه ای ابلاغ شده با قوت و قدرت انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: برنامه های کلی برای مدیریت آب استان با توجه به وضعیت خشکسالی های پیاپی وجود دارد که در سرلوحه اقدامات مدیریت استان قرار دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان افزود: تامین منابع آب برای استان به عنوان اولین برنامه محسوب می شود که در این راستا چهار طرح اصلی برای تامین آب مورد نیاز استان در دستور کار قرار دارد.

وی اضافه کرد: بخشی از برنامه‌های در حال اجرا شامل انتقال آب از سایر حوضه‌ها به این حوضه است و بخشی هم از حوضه استان به حوضه زاینده رود است.

غلامی گفت: اصلاح الگوی کشت و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری هم توسط جهاد کشاورزی دنبال می‌شود تا مصرف آب در استان به کمترین میزان ممکن برسد.

وی خاطرنشان کرد: گونه‌های مختلف محصولات کشاورزی از جمله ذرت با مصرف آب و دوره کشت کمتر و بازدهی بیشتر را می‌توان برای کاهش و مدیریت مصرف آب استفاده کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان بیان کرد: ذخیره آب سد زاینده رود همزمان با توزیع آب برای کشت تابستانی حدود ۶۲۰ میلیون متر مکعب بود که بخشی از این آب به کشاورزان اختصاص پیدا کرد اما خط قرمز ۲۰۰ میلیون متر مکعبی برای آب آشامیدنی استان در سد زاینده رود تعریف شده که با رسیدن به این مرحله مجبور به قطع آب شدیم.

وی افزود: با هماهنگی و همکاری کشاورزان با کم کردن پلکانی آب در روزهای پایانی شهریور، جریان آب تا بیست و نهم این ماه ادامه پیدا کرد و بخش عمده‌ای از مشکلات برطرف شد البته بخش‌هایی هم وجود داشت که در صورت ادامه جریان آب در کانال‌ها تا دوم و سوم مهرماه وضعیت بهتری پیدا می‌کردند اما محدودیت ۲۰۰ میلیون متر مکعبی و ضرورت مدیریت آب آشامیدنی جمعیت حدود ۵.۵ میلیون نفری استان ما را مجبور به قطع آب کرد.

غلامی گفت: کشت محصولات کشاورزی در استان با توجه به میزان آب تعریف می‌شود و هر چه ذخیره سد و میزان بارندگی بیشتر باشد، بطور طبیعی سطح زیر کشت افزایش پیدا خواهد کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

https://eitaa.com/joinchat/2296250375Cf7848d8bdc