کد خبر : 66902
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 اسفند 1403 - 13:58

تجهیز ۱۴۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی اصفهان به سامانه‌های نوین آبیاری

تجهیز ۱۴۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی اصفهان به سامانه‌های نوین آبیاری

اصفهان- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: تاکنون ۱۴۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی اصفهان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است.

به گزارش پایگاه خبری نیوز فلاورجان ، مهرداد مرادمند ظهر سه‌شنبه در حاشیه برگزاری سومین گردهمایی سراسری مدیران ستادی و استانی آب و خاک کشور در اصفهان در نشست خبری با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت خطیر تأمین امنیت غذایی را برعهده دارد، اظهار کرد: لازمه بسته‌های مختلف تولیدی اعم از محصولات زراعی، باغی، گلخانه‌ای و نیز محصولات دامی که جامعه به آن وابسته است، ساماندهی تولید و فعالیت است.

وی افزود: همه این اقدامات باید در یک بستر و ساختاری مهیا شود و چه بسا در شرایط کم ابی و خشکسالی مفرطی که طی سالیان کشور دچار شده است می‌طلبد که روی تکمیل زیرساخت‌ها به ویژه بهسازی و افزایش بهره وری از منابع آب و خاک اهتمام ویژه داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه اجرای سامانه‌های آبیاری نوین، استفاده بهینه از آب کشاورزی، اصلاح خاک، یکپارچگی کشت، احداث کانال و مرمت و بازسازی قنوات به عنوان میراث ماندگار کشور توسط معاونت آب و خاک وزارتخانه انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۴۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان را به سیستم‌های نوین آبیاری تجهیز کردیم و در مابقی اراضی که محدودیت‌هایی به سبب شوری آب و خاک بوده، تدابیری دیگری نظیر تسطیح لیزری اراضی اندیشیده شده است.

مرادمند افزود: می‌کوشیم هم راندمان انتقال آب را از شبکه به مزارع بالا برده و هم افزایش راندمان آبیاری را داخل مزارع داشته باشیم.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی منابع آبی، اهمیت اقداماتی که در معاونت آب و خاک صورت می‌گیرد خود را در تولید محصولات غدایی نشان می‌دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان افزود: با توجه به اینکه با کمبود اعتبارت مواجه هستیم اما با همکاری بخش خصوصی و کشاورزان تلاش شده که طرح‌های بهره‌وری را به نوعی پیش ببریم.

به گزارش نیوز فلاورجان، استان اصفهان با داشتن ۵۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و ۳. ۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این خطه با برخورداری از شرایط مُتنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد، به گونه‌ای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانی‌اش بادام و گردو و در مناطق مُعتدل و مُعتدل سرد، انواع محصولات دانه‌دار و هسته‌دار کشت می‌شود.

مجموع اراضی زراعی اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سال‌های طبیعی از حیث بارندگی حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص می‌یابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد می‌شود، مجموع اراضی باغی این دیار نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است و به طور عمده شامل انواع سیب درختی، انار، به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست و مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

🌹🏫🌹📚🌹🏫🌹📚🌹🏫🌹📚🌹🏫🌹 قابل توجه دانش آموزان عزیز و اولیای گرامی برنامه کاری و آموزشی روز شنبه ۱۲/ آبان/۱۴۰۳ 🌸 ریاضی: بررسی و بازدید تکالیف ریاضی ارزشیابی از فراگیران بر روی تابلو کلاس انجام تمرین های کتاب درسی ریاضی 🌸 قرآن: در فرایند یاددهی و یادگیری کتاب درسی قرآن درس سوم تدریس و آموزش داده خواهد شد 🌸 هدیه های آسمان: انجام فعالیت های پایانی درس سوم کتاب درسی تدریس و آموزش درس چهارم کتاب درسی 🌸 مطالعات اجتماعی: در فرایند یاددهی و یادگیری کتاب درسی مطالعات اجتماعی درس پنجم تدریس و آموزش داده خواهد شد 🌸 فارسی « انشا »: بررسی و بازدید تکالیف فارسی https://eitaa.com/joinchat/2296250375Cf7848d8bdc