کد خبر : 89435
تاریخ انتشار : پنجشنبه 6 آذر 1404 - 7:49

جشنواره ملی پیاز و پیازکاران؛ فرصتی برای دیده شدن زحمات کشاورزان قهدریجان

جشنواره ملی پیاز و پیازکاران؛ فرصتی برای دیده شدن زحمات کشاورزان قهدریجان
نماینده کشاورزان قهدریجان، با اشاره به سهم ۲۰ تا ۳۰ درصدی این شهرستان در تولید پیاز کشور، از برگزاری جشنواره ملی پیاز و پیازکاران با هدف معرفی ظرفیت‌ها و حل مشکلات تولیدکنندگان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری نیوز فلاورجان، حاج عبدالله جمالی، نماینده کشاورزان قهدریجان، در نشست خبری جشنواره ملی پیاز و پیازکاران با بیان اینکه “پیاز، محصولی ارزشمند و بخش جدایی‌ناپذیر از سفره خانواده‌های ایرانی است”، اظهار داشت: کشاورزان قهدریجانی با تولید سالانه بیش از ۳۶۰ هزار تن پیاز، سهمی بین یک‌پنجم تا یک‌سوم از تولید کل کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

جایگاه ملی و بین‌المللی قهدریجان در تولید پیاز

جمالی با تأکید بر گستردگی فعالیت کشاورزان منطقه افزود: امروز کشت پیاز توسط کشاورزان قهدریجانی نه تنها در نقاط مختلف کشور، بلکه در خارج از مرزهای ایران نیز انجام می‌شود که این موضوع نشان‌دهنده تخصص و توانمندی بالای این کشاورزان است.

اهداف سه‌گانه جشنواره

نماینده کشاورزان قهدریجان ، اهداف برگزاری این جشنواره را در سه محور اصلی برشمرد:

· آگاهی‌بشی به جامعه درباره ارزش غذایی و اقتصادی پیاز
· معرفی قهدریجان به عنوان یکی از برترین قطب‌های تولید پیاز
· بیان مشکلات و چالش‌های تولیدکنندگان در مسیر تولید و صادرات

هشدار درباره شرایط سخت کشاورزی

جمالی با هشدار درباره شرایط دشوار کشاورزان پیازکار گفت: متأسفانه کشاورز پیازکار در جامعه نادیده گرفته می‌شود. این در حالی است که پیازکاری یکی از پرریسک‌ترین و پرهزینه‌ترین بخش‌های کشاورزی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به ویژگی‌های منحصربه‌فرد بازار پیاز تصریح کرد: مصرف پیاز برخلاف بسیاری از کالاها تابع قیمت نیست و میزان تقاضای آن ثابت است، این در حالی است که تولید این محصول به دلیل وابستگی به شرایط آب و هوایی و نوسانات بازار، بسیار متغیر و غیرقابل پیش‌بینی است.

نسل تکرارنشدنی کشاورزان پیازکار

جمالی با اشاره به شرایط ویژه کشاورزان پیازکار هشدار داد: “نسل فعلی کشاورزان پیازکار، تکرارنشدنی هستند. این قشر زحمتکش که با عشق و علاقه به کشت پیاز مشغولند، ماه‌ها دور از خانه و خانواده در مزارع کار می‌کنند و با مشکلات معیشتی و بی‌ثباتی بازار دست و پنجه نرم می‌کنند

 

تقویم کشت و عرضه پیاز

وی در ادامه به تقویم کشت و عرضه پیاز اشاره و تصریح کرد: فصل برداشت پیاز از اواخر فروردین و اردیبهشت‌ماه آغاز و تا مهرماه ادامه دارد. از مهر به بعد، محصول هم به بازار مصرف می‌رود و هم به انبارها منتقل می‌شود و از آذرماه، تأمین بازار تنها از طریق انبارها انجام می‌شود. علاوه بر قهدریجان، سایر استان‌های کشور نیز در تولید این محصول سهم دارند.

به گزارش نیوز فلاورجان شایان ذکر است جشنواره ملی پیاز و پیازکاران روزهای ۱۸ و ۱۹ آذرماه در سالن ورزشگاه سرداران شهید شهر قهدریجان برگزار خواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

🌹🏫🌹📚🌹🏫🌹📚🌹🏫🌹📚🌹🏫🌹 قابل توجه دانش آموزان عزیز و اولیای گرامی برنامه کاری و آموزشی روز شنبه ۱۲/ آبان/۱۴۰۳ 🌸 ریاضی: بررسی و بازدید تکالیف ریاضی ارزشیابی از فراگیران بر روی تابلو کلاس انجام تمرین های کتاب درسی ریاضی 🌸 قرآن: در فرایند یاددهی و یادگیری کتاب درسی قرآن درس سوم تدریس و آموزش داده خواهد شد 🌸 هدیه های آسمان: انجام فعالیت های پایانی درس سوم کتاب درسی تدریس و آموزش درس چهارم کتاب درسی 🌸 مطالعات اجتماعی: در فرایند یاددهی و یادگیری کتاب درسی مطالعات اجتماعی درس پنجم تدریس و آموزش داده خواهد شد 🌸 فارسی « انشا »: بررسی و بازدید تکالیف فارسی https://eitaa.com/joinchat/2296250375Cf7848d8bdc