تقسیم آب زاینده رود و طومار شیخ بهایی
تقسیم آب زاینده رود طبق طومار معروف شیخ بهائی میباشند که در دوره صفویه تنظیم شده است. آب رودخانه ازعبور از کوههای فریدن و مشروب نمودن اراضی ساحلی و بلوک آیدغمش بین بلوک مشروحه زیر از لحاظ زمان و در طول مدت یکسال روی سه اصل زیر تقسیم میشود: مختص: یعنی همه آب زایندهرود از
تقسیم آب زاینده رود طبق طومار معروف شیخ بهائی میباشند که در دوره صفویه تنظیم شده است. آب رودخانه ازعبور از کوههای فریدن و مشروب نمودن اراضی ساحلی و بلوک آیدغمش بین بلوک مشروحه زیر از لحاظ زمان و در طول مدت یکسال روی سه اصل زیر تقسیم میشود:
مختص: یعنی همه آب زایندهرود از پانزدهم اردیبهشت تا آخر آن و از ۱۵ آذر تا آخر برج، مخصوص بلوک رودشتین است( رودشت سفلا آخرین قسمتهای آبخور زایندهرود است).
مشترک : یعنی آب زایندهرود از اخر اردیبهشت تا شش ماه بطور مشترک دراختیار بلوک پایین رودخانه است.
آزاد: یعنی از آخر آذرماه تا پانزدهم اردیبهشت آب زایندهرود آزاد است و همه آبادیها می توانند از آن استفاده نمایند.
طبق طومار شیخ بهائی آب رودخانه به ۳۳ سهم تقسیم می شود که به وسیله نهرهائی که از رودخانه منشعب میشود و آنها را مادی می نامند آب را به قراء و دهات می رسانند. سهام مزبور به قرار زیر است:
۱ – بلوک لنجان شش سهم
۲ – بلوک النجان چهار سهم
۳ – بلوک ماربین چهار سهم
۴ – بلوک جی شش سهم
۵ – بلوک کراج سه سهم
۶ – بلوک رودشتین شش سهم
۷ – بلوک براآن چهار سهم ،
شش سهم لنجان و آید غمش ۱۱۳ سهم تقسیم شده و همین سهام دوباره به ۳۷۵ سهم قسمت میگردد . چهار سهم النجان ما بین مادیها ۵ /۴۷ قسمت شده و مجدداً به ۱۵ / ۱۱۵ سهم تقسیم می شوند. شش سهم جی به ۳۷ سهم و مجددٌا به ۷۵۴ سهم تقسیم می شود. سه سهم کرارج به ۱۲ سهم و مجددا به ۳۷۸ سهم تقسیم یم شود. شش سهم رودشتین به ۲۴ سهم و بعدبه ۲۳۰ سهم تقسیم می شود. چهار سهم برا آن به ۱۵ سهم و دوباره به ۸۶۰ سهم تقسیم می شود(۵۵).
.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰